top of page

GEOMETRİ NASIL ÇALIŞILIR ?

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2022

Her öğrencinin aklındaki o malum soru "Nereden başlayacağım?"
Geometri emek isteyen bir derstir. "geometri görme işi" , "ben geometri yapamıyorum" , "geometri yapacağıma x bir dersi çalışırım" denildiğinde zaten yarışı başlamadan kaybediyoruz. İlk işimiz geometri nedir ben geometriye gerektiği ilgiyi gösterip bu dersin meyvesini toplamalıyım yaklaşımı ile bu derse başlamalıyız.
Geometrinin temelini açılar ve bununla birlikte üçgenler oluşturmaktadır. İlk olarak açıların temelini iyi atmalıyız. Biliyorum deyip geçiştirmemeli ve üçgenler konusuna belli bir bilgi ile başlamalıyız.

Gelelim Üçgenler konusuna ! Üçgenler çoğu konunun temeli niteliğindedir eğer bu konuyu iyi oturtursak geri kalan soruların mantığını anlamış hatta farklı yaklaşımlar ile soruyu çözmüş oluruz. Tabi üçgenlerden sonra katı cisimler, çember, analitik gibi konular geliyor bunlarda belli formül bilgisi ve yeri geldiğinde formülün nerden geldiğini bildiğimizde ezbersiz bir şekilde çözebiliriz. Ben bu süreçte sizinle beraber olacağım. En başında sıkı tutarsak geometrinin korkulu ders olmasını bir kenara bırakıp hatta güvenli liman durumuna getirebiliriz. Çözerken eziyet değil eğlendiğimiz, dinlendiğimiz, çerez yemek gibi bir his yaratacak ders konumuna getirebiliriz. Yeter ki kendinize ve sonrasında bana güvenin bu sınavı beraber halledeceğiz.



Uzaydaki şekiller arasındaki hacim, alan, açı ve uzunluk ilişkilerini inceleyen geometrinin kendine ait çözüm teknikleri vardır. Birçok sayısal bilimin temelini oluşturan geometri bilhassa mühendislik alanı için önem taşımaktadır. Geometrinin amacı geometrik kavramların amacını ve birbirleriyle olan ilişkilerini keşfetmek, şekillerle düşünebilmek ve üç boyutlu bir düşünce yapısı kazandırmaktır. Siz de geometriyi çözmenin doğuştan yetenek gerektirdiğini düşünenlerdenseniz '' geometri nasıl çalışılır? '' sorusuna sunduğumuz önerileri dikkate alabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page